The Miracle / 더 미라클 / Mucize

 Bir Kore draması olan Tha Miracle'yi inceledik ve yorumladık. Sizde dizi hakkında ki görüşlerinizi yoruma yazmayı unutmayın.


•Dizi İsmi: The Miracle / 더 미라클 / Mucize

•Tür: Mini drama.

•Bölüm/Süre: 12 Bölüm, 15 dakika.


Oyuncular


•Kwon Shi Ah: Kim Na Hyun

•Kwon Shi Yeon: Hong Yoon Hwa

•Hae Sung: Ban Hae Sung

•Han Gyo Seok: Yang Hak Jin

•Trot Ustası: Lee Yong Nyeo




Dizi iki kız kardeşin bedenlerinin değişmesini ele alıyor. Tek yumurta ikizi olan iki kız kardeşten Kwon Shi Ah herkesin olmak istediği ve herkes tarafından sevilen ukala, öz güveni yüksek bir KPop idolüdür. İkizinin aksine Kwon Shi Yeon içine kapanık bir bloggerdır. Shi Yeon'un, platonik olarak aşık olduğu Hak Jin'e açılıp reddedilmesi ve aşağılanmasıyla Shi Yeon Tarot falı bakan bir falcıya (ustaya) gider. Falcı ondan bir kart seçmesini ister, Shi Yeon kartı seçtiğinde usta hiç kimsenin seçmediği bir kartı seçtiği için Shi Yeon'a şaşırır ve bir tane kolye vererek dilek dilemesini ister. Shi Yeon kardeşinin aksine kilolu olduğu için kardeşi Shi Ah gibi zayıf olmak ister.

Fakat bilmediği bir şey vardır, o da her dilek dilediklerinde bir kişinin zarar görüyor olacağı gerçeği. Shi Ah ve Shi Yeon gözlerini hastanede açarlar ve bedenleri değişmiştir. Daha fazla diziden bahsedip izlemeyenlere spoiler vermek istemiyorum.


  Benim yorumuma gelecek olursak; Bence dizi çok güzeldi, fakat sonunu pek beğenmedim. Zaten Kore dizilerinin sonu belli belirsizlik içinde oluyor genellikle. Hae Sung'un, Shi Ah'tan ilk başta hoşlanmaması fakat bedenlerini değiştirdikten sonra hemen aşık olması biraz hızlı oldu bence. Hae Sung'un sert halleri aşık hallerinden daha güzel gibiydi. Bence o bedende Shi Yeon'la hiç sevgili olmasaydı, sonradan kendi bedeninde olsaydı daha iyi olurdu. Finalde Shi Ah'ın Jin ile sevgili olmasını beklerken büyük bir düş kırıklığına uğradım ama yine de iyiydi. Diziden çıkarılabilecek çok ders vardı. Mesela Shi Ah, Yeon'un bedenindeyken Jin'e: "Ben kazınmamış bir piyango biletiyim, zayıflarsam çok güzel olurum." diyor. Bu cümle etkileyiciydi. Diğer bir mesaj ise önemli olanın dış görünüşle ilgili olmadığından bahsediyordu. Mini drama olduğu için söylenecek pekte bir şey yok.


Yorum bırakmayı unutmayın, blog sayfama abone olarak diğer yazılardan haberdar olabilirsiniz.

~

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KakaoTalk Nasıl Kullanır

Killing Stalking

Ayıplı Şeyler'e Büyük Tepki