Derslere Odaklanamıyorum

 

Sınav haftası geldi ve odaklanamıyor musun o zaman sana tavsiyeler sunan yazımızı okumaya ne dersin?

Merhaba; Hepinizin bildiği gibi sınav haftasındayız. Okul hayatının verdiği yorgunluk ve sınava çalışma ile performans ödevi arasında kalmanın verdiği stres yüzünden hepimiz oldukça geriliyoruz ve bu stres sınava çalışmamızı olumsuz etkiliyor. Öğrencilerin kafasında sürekli, "Düşük not alacağım" korkusu oluyor. Şimdi size sınava çalışmanız için birkaç seçenek sunacağız.


1- Olumsuz düşünmeyin:

Öncelikle kafanızdaki soru işaretlerine bir son verin ve olumsuz düşünmemeye çalışın. Olaylar önce beyinde başlar. Olumsuz etkiler sizin moralinizi düşürür ve bu da çalışmanızı kötü etkiler ve çobuk pes edersiniz.


2- Kısa notlar tutun:

Çalışmaya başlamadan önce kendinize bir not defteri alın. Not defterine kitaptakilerin değil de sadece kendinizin anlayabileceği kendi oluşturduğunuz cümlelerinizi yazın. Kitaptakilerin aynısını defterinize geçirirseniz kendinizi ezberleme zorunluluğunda hissedersiniz, kendi cümleleriniz daha akılda kalıcı ve kısa olacaktır.


3- Kendinize rahat bir yer belirleyin:

Çalışma ortamınız zevkinize göre seçin. Hava soğuksa çalışma masanızı veya masanızı kurun. Yanınızda su ve atıştırmalık bulundurun ki canınız bir şey çektiğinde kafanızı başka şeylerle meşgul edip çalışma alanından ayrılmayın. Hava sıcaksa monotonluğunuza bir son verin ve parka gidin, çimlerin üzerine veya bulduğunuz boş bir bankta çalışmayı deneyin.


4- Havadar ve ışık alan bir ortam seçin:

  Çalıştığınız ortam havasızsa pencereleri açın, geceyse ışığı açın; gündüz ise içeriye güneşin girmesini sağlayın. Havadar ve aydınlık ortamlar uykunuzun gelmesini ve sıkılmanızı önler.


5- Renkli kırtasiye eşyaları:

Renkli kalemler, kokulu defterler gibi değişik kırtasiye ürünleri sizi görsel açıdan motive edecektir.


6- Dersi iyi dinleyin:

Derste dikkatinizi hiç kimsenin dağıtmasına izin vermeyin, olabildiğince derse odaklanın. Ders esnasında öğretmeni dinlerken aynı anda yazı yazmayın.


7- Test çözün ve tekrar edin:

Çalıştığınız yerlerin akılda kalıcı olup olmadığını öğrenmek için her çalışmadan sonra en az 50 tane test çözün ve kısa bir tekrar yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KakaoTalk Nasıl Kullanır

Killing Stalking

Ayıplı Şeyler'e Büyük Tepki