KakaoTalk Nasıl Kullanır

KakaoTalk nedir? Nasıl kullanılıyor?

 KakaoTalk, kullandığımız diğer chat uygulamaları gibi bir chat uygulamasıdır. (Ör. Whatsapp, Line, TikTok)

KakaoTalk, Güney Kore'deki “Kakao Corporation” firmasının chat uygulamasıdır, bunun dışındaki uygulamaları ise KakaoBus, KakaoStory, KakaoMetro vb. şeklindedir.

Kakao Talk nasıl kullanılır?

Öncelikle uygulamaya kaydolmak için sim numarası gerekmektedir. Uygulamayı indirdikten sonra açtığınızda karşınıza bazı izinler çıkacaktır ki bunlar zaten her uygulamada vardır.


 
Önünüze çıkan bütün izinleri kabul etmek zorundasınız, eğer kabul etmezseniz üyeliğiniz gerçekleşmez. Yani kabul etmeyeceksiniz şimdiden indirmeyi denemeyin.



Ardından sim numaranızı (yani telefon nunaranızı) girmeniz için bir yer belirecektir. Tukiye'yi seçtiğiniz için kendiliğinden alan kodunuz (+90 şeklinde) kendiliğinden seçilecektir, bu yüzden numaranızı 0 rakamını koymadan yazmanız gerekiyor.
  Numaranızı girdikten sonra mesajları uygulama ile eşitlemek için izin istenecektir, bunu kabul etmezseniz telefonunuza kod gelemez o yüzden izni kabul etmeniz gerekecek.

Üstteki ekran görüntüsünde de olduğu gibi profilinizi oluşturmak için bir alan belirecek. Buraya profil fotoğrafınızı ve ismini yazın. “Kişileri eşitle” seçeneğini işaretlerseniz rehberinizdeki diğer kişilerin de profilini görebilirsiniz, aynı şekilde onlarda sizi görebilir.

Profilimi nasıl düzenlerim?

Profilinizi düzenlemek için sol aşağıda beliren gölge şeklindeki işarete tıklayın, sizin profiliniz ve izin verdiyseniz KakaoTalk'taki arkadaşlarınız orada belirecektir.



Üstteki ekran görüntüsündeki gibi profiliniz açılacaktır. Profil fotoğrafınızı ya da diğer bilgilerinizi değiştirmek için kalem işaretinin altındaki “Profil” yazısına tıklayın.

Profil fotoğrafınızı değiştirmek istiyorsanız isminizin yazılı olduğu (ben de Melsnura yazıyor) yazının üstündeki fotoğrafın yanındaki küçük kamera işaretine tıklayarak değiştirebilirsiniz, aynı şekilde kapak fotoğrafını da değiştirebilirsiniz.

İsmini, durumunuzu ve durum mesajınızı değiştirmek için alt alfa yazılan yazılara tıklayabilirsiniz.

"Durum" yazısına tıkladığınızda duygunuzu belirtmek için hisler ve KakaoTalk'a özel emojiler ve "geri sayım" çıkacaktır.

Sohbet Gruplarına nasıl katılabilirim?

Sohbet odalarına katılmak için ekranınızın aşağısında bulunan konuşma balonu olan kısma tıklayın. Sağ üst köşede üç tane işaret görünecek aramak için büyüteç işareti, yanında artı olan konuşma işareti, ve ayarlar işareti. 
Buradan da ortadaki işareti seçiyorsunuz; yanında artı olan chat işaretini.





Üstteki ekran görüntüsündeki gibi üç seçenek çıkacaktır karşınıza.

Normal sohbet: Buna tıklarsanız rehberinizdeki kişiler ile grup oluşturabilirsiniz.

Scret Chat: Bunu seçerseniz de seçtiğiniz kişiler ile gizli sohbet açmış olursunuz.

Açık sohbet:  Bu diğerlerinden farklı biraz. Bunu seçerseniz karşınıza aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi bir ekran açılacak. 

Sağ üst köşede bulunan büyüteç işareti ile önceden açılmış grupları göreceksiniz.

Örneğin Role Play grubuna katılmak istiyorsunuz oraya tıklayarak "RP, TR" gibi kavramlar yazarak grupları bulabilirsiniz.

Gruplara katıldığınızda önünü üç seçenek çıkacak. Onlarda aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi olacak.



İlkine tıklarsanız kendi profiliniz ile gruba gireceksiniz, ikinciye tıklarsanız misafir girişi gibi girmiş olursunuz. Üçüncüde (ben oluşturdum) kart çıkacaktır. Kartı istediğiniz ismi ve fotoğrafı koyarak oluşturabilirsiniz. Ben şaka amaçlı açtığım için "Verdin" isimli profil görünüyor ama daha bir sürü kart ekleyebiliyorsunuz. Onu da aşağıda anlayacağım.

Kart açmak için gruba girdiğiniz yere geri dönüyorsunuz.



Buradan sağ üstteki ayarlar kısmına giriyorsunuz, girdiğiniz yerde yine sağ üst köşede artı (+) işareti belirecektir. Oraya tıklayarak "profil" seçeneğine basın. Burada kendi profiliniz çıkacak ama bu sizi yanıltmasın, istediğiniz ismi (ünlü vs.) yazabilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra da kartınız açılmış oluyor ve profiliniz hâlâ aynı kalıyor, bunu birkac kez yapabilirsiniz.

Anlamadığınız ya da anlatmayı unuttuğum bir yer olduysa lütfen yorumlarda belirtin.

Yeni sürüm için ya da başka bir uygulama incelemesi ve kullanım anlatımı isterseniz yorumlarda belirtebilirsiniz.

Yorumlar

  1. "Kullanıcı koruma politikası uyarınca açık sohbetlere katılamazsınız" yazısı çıkıyor ne yapmam lazım?

    YanıtlaSil
  2. Kakaostory nasıl türkçe yapabilir söylermisiniz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Killing Stalking

Ayıplı Şeyler'e Büyük Tepki